Over ons

Caspari, hoe het begon..

Begin 2018 zijn we gestart met het maken van Circulaire Meubels. Ed de Baat heeft jarenlange ervaring als Timmerman en Meubelmaker. Ed moest in 2015 een operatie aan zijn knie ondergaan. Hij werd opgenomen voor de operatie en er werd een kruisje op de knie gezet dat geopereerd zou worden, bij het wakker worden bleek de verkeerde knie te zijn geopereerd. Na een lange revalidatie en meerdere gesprekken met het ziekenhuis en de verzekering besloot Ed niet thuis te zitten maar de draad weer op te pakken en werd het plan concreet. Caspari gaat circulaire designmeubels maken van afvalhout en in onze werkplaats geven wij de ruimte aan mensen die zich moeizaam kwalificeren op de arbeidsmarkt. Zo werken wij aan 0% afval, 100% inclusief!

Onze missie

0% afval + 100% inclusieve arbeidsmarkt = Caspari!

Het is onze missie dat er geen overbodig afval meer ontstaat. Al het ontstane afval moet worden hergebruikt. Van oude producten/materialen maken we grondstoffen. Hiervan maken we vervolgens ruwe (bouw)materialen. Tot slot maken we daarvan weer nieuwe designproducten.

Iedereen kan een steentje bijdragen aan het produceren van minder afval door deze circulaire producten te kopen. Op deze wijze willen we ook iedereen binnen de markt inspireren om ruwe (bouw)materialen van gerecycled hout te gebruiken.

Daarnaast willen wij iedereen in de maatschappij volwaardig laten meedoen. Dit doen wij door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak te leren in de Caspari Academy en hen voldoende handvatten aan te reiken zodat zij een verder carrière ad kunnen bewandelen.

Onze Visie

Door het vele afval dat wordt geproduceerd, mede veroorzaakt door de huidige wegwerpmaatschappij, wordt de wereld er niet beter op. Vandaag de dag is de prijs veelal belangrijker dan de kwaliteit in het consumptiegedrag van veel mensen. Dit brengt met zich mee dat consumenten veel sneller geneigd zijn om gebruikte spullen vroegtijdig te vervangen door nieuwe spullen. Caspari wil een positieve verandering teweegbrengen in deze wegwerpmaatschappij.

Wij willen op een creatieve en daar waar mogelijk innovatie wijze grondstoffen zoals hout een nieuw leven geven. Dit willen wij bereiken door van afvalproducten en restmaterialen nieuwe kwalitatief hoogstaande meubels en interieurs te ontwikkelen. Producten die wij als organisatie aan het einde van hun levensduur terugnemen van de eindgebruiker tegen een vergoeding om een circulaire cirkel rond te krijgen. Circulair ontwerpen noemen we dat.

Wij willen dit gaan realiseren met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij willen een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen meetelt en wij mensen met een arbeidsbeperking kansen kunnen bieden om een prachtig ambacht te leren. Zo dragen wij ook nog bij aan het ter

Onze weg naar 0% afval..

  1. We creëren bewustwording. Mensen moeten weten dat het weggooien van afval niet de bedoeling is én dat er een geschikte oplossing is.
  2. We laten zien dat het kan. Er is een werkend businessmodel om particuliere producten te kunnen aanbieden, gemaakt van met zoveel mogelijk hergebruikte materialen tegen een concurrerende, aantrekkelijke prijs.
  3. We jagen nieuwe initiatieven aan. Samen met klanten en fans gaan wij op zoek naar kansrijke ideeën en initiatieven om al onze meubels en interieurs compleet uit hergebruikte materialen te laten bestaan.
  4. We behalen onze missie en realiseren 100% hergebruik!

Het Caspari-team!

Ed de Baat

Ed de Baat

De maker & bedenker

Caspari-Academy

In onze Caspari Academy bieden wij plaatsen voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij leren bij Caspari het vak van een echte leermeester. Het enige wat je moet hebben is motivatie en de wil om jezelf te ontwikkelen! Voor meer informatie over de Caspari Academy mail naar info@caspari-meubels.nl.